Fitness

Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa (fitness in de vorm van ‘bodybuilding’), de verbetering van het uithoudingsvermogen (cardio fitness), lenigheid, snelheid en coördinatie. Over het algemeen is fitness erop gericht het lichaam te belasten, waardoor de belastbaarheid vergroot wordt. Doordat fitness activiteiten ervoor zorgen dat het lichaam terug in balans komt, pakt het de belangrijkste doelstellingen van de meeste mensen vanzelf aan, waaronder afvallen. Door meer spiermassa op te bouwen ga je bijvoorbeeld meer calorieën in rust verbranden, waardoor het lichaam vanzelf gaat afslanken. De cardio activiteiten (zoals fietsen of hardlopen) zorgen voor een direct verbranding van calorieën, en -op een hoger niveau- zorgen ze ook voor een verhoogd rustmetabolisme.

De volgende Fitnessdoelstellingen zijn haalbaar:

–          Algehele Conditie –          Vetverlies
–          Kracht –          Spiergroei
–          Verhoging spierspanning –          Snelheid
–          Lenigheid –          Uithoudingsvermogen
–          Coördinatie –          Sociale Contacten

Persoonlijke begeleiding

Bij BetterYou Health Centre is veel aandacht en tijd voor persoonlijke begeleiding. Het team van fitnesscoaches en instructeurs staan voor een professionele benadering naar alle leden. Iedereen kan rekenen op een betrouwbare fitheidstest, op maat gesneden uitleg en een verantwoord trainingsadvies. Er is een speciaal circuitzaal waarin instructeurs op maat gemaakte circuittrainingen geven.

De meest effectieve manier van begeleiding is Personal Training. Jouw Personal Trainer bepaalt de trainingsopbouw, planning en het programma. Je hebt professionele begeleiding tijdens de training en rondom je trainingen. Voedingsadvies is een belangrijk onderdeel hiervan. De training is aangepast aan jouw persoonlijke situatie op dat moment.

Personal training komt neer op persoonlijke trainingsbegeleiding. Het woord zegt het eigenlijk al. Toch is het meer dan een trainer aan je zijde tijdens een work-out, die je vertelt dat je nog makkelijk 5 push-ups kunt maken als je er door heen zit. Personal training is altijd maatwerk. Het is het prikkelen van het lichaam door beweging en ontspanning, het continu aanpassen van oefeningen aan jouw mogelijkheden en het stimuleren om jouw grenzen op te zoeken en te verleggen. Hierbij natuurlijk constant gericht op het behalen van maximale resultaten en het bereiken van jouw persoonlijke doelstelling. Of dit nu ligt  op het gebied van uithoudings-vermogen, spiergroei, kracht, afvallen etc.

Personal Training is tegen een meerprijs beschikbaar.