Samenwerking Bakkerij Mickey Egstorf!

Samenwerking Bakkerij Mickey Egstorf!
16 jul

Beste BetterYou Member,

 

Wij hebben iets nieuws, iets leuks! Op vertoon van jou BetterYou memberard krijg jij 10% korting op jouw broodaankopen bij Bakkerij Mickey Egstorf.

Bakkerij Mickey Egstorf

In onze bakkerij wordt 6 dagen per week vers brood gebakken. Vanuit de winkel heeft u duidelijk zicht op hoe uw brood wordt gekneed en gebakken. Het brood wordt gemaakt zonder toevoegingen, net zoals vroeger. Wij vinden dat brood op een respectvolle manier behandeld moet worden zonder er iets aan toe te voegen: dus geen suiker en extra vet. Het brood wordt gebakken op de steenoven. Hierdoor krijgt het een knapperige korst en een mooie bruine kleur.

Onze focus ligt vooral op het desem brood. Daarnaast verkopen wij verschillende soorten zoetigheden: van taartjes tot koekjes. Ook dit wordt vers bereid in onze bakkerij. Het brood wordt bereid met pure ingrediënten op basis van de vier basis ingrediënten: bloem, water, desem en zeezout. Wij gebruiken Frans bloem, waardoor het brood te echte Franse smaak krijgt.

U kunt bij ons langskomen om brood te kopen, maar ook om even te zitten en te genieten van een heerlijk kopje koffie van Brizio. Daarnaast verkopen wij ook sapjes in de smaken: appel, appel-peer en sinaasappel.

 

Over ons 

Mickey Egstorf is een bakkerszoon die twee jaar geleden besloot om het bakkersvak in te gaan. Mickey ging na zijn middelbare school de kant van de horeca op. Na deze opleiding besloot hij toch zijn vader achterna te gaan. Hij volgde de opleiding Introductie Boulangerie aan het Bakery Institute in Zaandam. Na de introductieweek deed hij de 9-weekse cursus. Tijdens deze cursus kreeg hij les van de beste vakmensen zoals o.a. François Brandt en Hans Heiloo. Op het Bakery Institute leerde hij om echt brood te maken op de puurste manier: zonder toevoegingen. Deze manier van werken trok Mickey aan. Na de opleiding ging Mickey bij zijn vader Hans werken. Zijn vader heeft al 25 jaar een bakkerij in de Spuistraat in Amsterdam. Hier werkte hij met veel plezier, maar hij was toe aan een uitdaging. De ervaring die hij opdeed bij zijn vader in combinatie met de opleiding die hij volgde, zorgde ervoor dat hij zijn eigen weg in wilde slaan. Toen begonnen de plannen om een eigen bakkerij te openen.

Brood terugbrengen naar hoe het vroeger werd gemaakt is zijn droom. Daarnaast wil hij mensen een andere kijk op brood geven. Een echte missie!